020 2050 485
Home > De energiemarkt > Begrippen > Garanties van Oorsprong

Garanties van Oorsprong

Een Garantie van Oorsprong (GvO), ook wel groencertificaat genoemd, is een bewijs dat de geleverde energie uit een hernieuwbare bron is opgewekt en dus duurzame energie is. Voor welke 1.000 kilowattuur (kWh) die wordt opgewekt, wordt één GvO aangemaakt. De GvO's zijn verhandelbaar en dienen als bewijs voor de afnemer dat hij duurzame energie afneemt.

CertiQ certificeert energie die is opgewekt uit de duurzame bronnen zon, water, wind en biomassa. De GvO's die CertiQ digitaal verstrekt, zijn in Nederland ook het enige geldige bewijs dat de energie duurzaam is opgewekt. Bekijk hier het filmpje van CertiQ.

Het kopen van GvO’s staat los van de levering van energie bij uw energieleverancier. U kunt uw energie daarom ook “vergroenen” wanneer u grijze stroom afneemt. Het verkopen van GvO’s kan alleen wanneer u een grootverbruiker bent en zelf energie opwekt uit een hernieuwbare bron.

VanHelder biedt de mogelijkheid om GvO's te kopen of te verkopen. Dit kan gemakkelijk in onze webshop. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bereken uw maandbedrag Heldere berekening voor uw bedrijf

Bereken

Neem gerust contact met ons op.

We staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar.

Direct contact opnemen